14-11-2018: Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (Institut Français de Grèce) το Συνέδριο «Η Τέχνη του Λόγου στη Διδακτική Πράξη: Αναζητώντας σύγχρονες μορφές της ρητορικής παιδείας»

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Συνέδριο «Η Τέχνη του Λόγου στη Διδακτική Πράξη: Αναζητώντας σύγχρονες μορφές της ρητορικής παιδείας», το οποίο διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια SAINT PAUL-ΔΕΛΑΣΑΛ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019, τέθηκε υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (Institut Français de Grèce-ΙFG).

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας ιδρύθηκε το 1907. Υπόκειται στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας μαζί με άλλα αντίστοιχα ιδρύματα  ανά τον κόσμο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Ινστιτούτα του δικτύου αυτού λόγω της μακροχρόνιας και δυνατής ελληνογαλλικής φιλίας.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος είναι η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Προωθεί, οργανώνει και υποστηρίζει όλες τις θεσμικές ανταλλαγές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αποτελεί τον ιδανικό σύνδεσμο με τη Γαλλία και προσφέρει στους φοιτητές του ένα μοναδικό στην Ελλάδα γαλλόφωνο περιβάλλον, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.