24.11.2020. Εκπαιδευτικά βίντεο Οdyssey: «Πρόσβαση στο διαδίκτυο και ανάπτυξη»

O Mιχάλης Γεωργουλάκης Μισεγιάννης, μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. και προπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) είναι ο δημιουργός των δύο εκπαιδευτικών βίντεο που συνοδεύουν το εκπαιδευτικό υλικό με θέμα «Πρόσβαση στο Διαδίκτυο και Ανάπτυξη» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 «Oxford debates για νέους στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών.
Τα εκπαιδευτικά βίντεο αποτελούν βασικό υλικό, το οποίο διευκολύνει την επίτευξη των πρωταρχικών στόχων του έργου, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας των συλλογιστικών δεξιοτήτων και του ενδιαφέροντος για την εκπαίδευση STEM. Μια τέτοια στροφή είναι σημαντική για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού στο μέλλον μπορεί να τους οδηγήσει σε επιτυχημένη επιστημονική σταδιοδρομία.
Κατά την προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη συζήτηση, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως τηςεπικοινωνιακής επάρκειας, της επιχειρηματολογίας και της δημόσιας ομιλίας. Οι μαθητές θα πρέπει να βελτιώσουν την ικανότητα να πείθουν αποτελεσματικά, να σκέφτονται και να υποστηρίζουν την άποψή τους με τον κατάλληλο τρόπο, και, αντίστοιχα, να μιλούν σωστά. Η σύνθεση κειμένων, η χρήση ρητορικών μέσων σε προφορικές δηλώσεις, σύμφωνα με τους κανόνες της μητρικής γλωσσικής κουλτούρας, η ερμηνεία κειμένων, η δημόσια ομιλία και παρουσίαση προφορικών κειμένων, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις είναι ζητήματα εξίσου μεγάλης σημασίας.
Το υλικό του προγράμματος διατίθεται δωρεάν στα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το link για την ελληνική εκδοχή του βίντεο «Πρόσβαση στο Διαδίκτυο και Ανάπτυξη» στο κανάλι του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. https://www.youtube.com/watch?v=PGlQT_J0_gk

Το link για την αγγλική εκδοχή του βίντεο «Αccess to Internet and Development» στο κανάλι του I.Ρ.Ε.Σ.Ε. https://www.youtube.com/watch?v=ePsAL4MJK4s