Odyssey: Μεθοδολογικός Οδηγός Ο4 Οxford Debates για Νέους στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 «Odyssey»  και στην ιστοσελίδα του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. αναρτήθηκε στην ελληνική, αγγλική, και πολωνική  γλώσσα ο Μεθοδολογικός Οδηγός (O4) των Αγώνων Αντιλογίας του Προγράμματος Odyssey.

O μεθοδολογικός οδηγός Ο4 αποτελεί ένα από τα πνευματικά προϊόντα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “ODYSSEY: Οxford Debates για Νέους στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών”. Aν η Οδύσσεια, το επικό ποίημα του Ομήρου, είχε στόχο την περιγραφή των περιπετειών του ήρωα Οδυσσέα κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην Ιθάκη -μετά την πτώση της Τροίας- το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 ODYSSEY επιδιώκει, σε μια συμβολική αναλογία, την περιγραφή της καινοτόμου εκπαιδευτικής περιπέτειας Ευρωπαίων μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του γνωστικού ταξιδιού τους στο πεδίο της εκπαίδευσης STEM.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος μεθοδολογικός οδηγός επιδιώκει να παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα,  τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια, τα οποία θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη τους στην αξία της διδασκαλίας της επιχειρηματολογίας αλλά και των αγώνων αντιλογίας, ως σημαντικών εκπαιδευτικών εργαλείων στη διδασκαλία  STEM.

Για τον μεθοδολογικό οδηγό Ο4 στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ: ΟDYSSEY. EGGLEZOU. Ο4 SHORT GUIDE FINAL

Για τον μεθοδολογικό οδηγό Ο4 στην ελληνική γλώσσα πατήστε εδώ:   ΕΓΓΛΕΖΟΥ Φ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ DEBATES ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟDYSSEY. ERASMUS

Tα πνευματικά προϊόντα του προγράμματος είναι προσβάσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.