09.03.2021. Πρόσκληση, οδηγίες και ενδεικτικά θέματα για το 3ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο » Δίνω Φωνή στα Δικαιώματά μου»

ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕXΝΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ 2. ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΡΕΣΕ. Φ. ΕΓΓΛΕΖΟΥ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ (2)

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), διοργανώνουν το 3Ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου…

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 σε ώρες που θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Στο Φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από δημοτικά σχολεία των παραπάνω Διευθύνσεων.

Το Φεστιβάλ προκύπτει ως συνέχεια διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσαν οι τέσσερις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης για τους/τις  εκπαιδευτικούς, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. στις 10-12-2020 και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. πρόγραμμα «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ» (υπ. αρ. Φ.14/92985/ΦΔ/134074/Δ1 / 6-10-2020 και Φ1/ΓΜ/53995/Δ7/25-02-2021 έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας -Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.»). Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος, καθώς και τα θέματα που συζητήθηκαν στο βιωματικό σεμινάριο είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΙΡΕΣΕ.

Αναρτημένα θα βρείτε τα ενδεικτικά θέματα για το 3ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, τον κατάλογο με την προτεινόμενη βιβλιογραφία για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και τις οδηγίες για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.