3/6/2018: Mαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας-Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Την Κυριακή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης «Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ στη Νοηματική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο» για μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Π.Ε. Ανατολικής Αττικής δια των υπευθύνων πολιτιστικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και με την επιστημονική στήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και Ρητορικής (Π.Τ.Δ.Ε./ΕΚΠΑ) στον φιλόξενο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας-Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Διακόσιοι μαθητές από τριάντα σχολεία και των τριών Διευθύνσεων μίλησαν δημόσια μπροστά σε ακροατήριο σε μια γιορτή λόγου και χαράς. Οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν τις ιδέες τους, διατύπωσαν επιχειρήματα, διάνθισαν το λόγο τους με χιούμορ και φαντασία, διάβασαν με νόημα και εκφραστικότητα, ταξίδεψαν μέσα από την ανάγνωση ποικίλων κειμένων σε φανταστικούς κόσμους.
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος -Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση των χώρων της.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αλίμου, κ. Γ. Μαριόλη και τον Πρόεδρο Δημοτικής Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κ. Γ. Φωστηρόπουλο για την παρουσία τους στην εκδήλωση. 
Ευχαριστούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που πέρασαν μια ολόκληρη Κυριακή αφιερωμένη στη γλωσσική έκφραση και επικοινωνία! Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους μας! Και του χρόνου!