22.03.2021. Eφαρμογή αντιλογίας (debate) στις Θετικές Επιστήμες. Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 Odyssey: Oxfrod debates for youths in science education

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, μέσω μιας πλειάδας Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γεωργιόπουλο, Γ./ΠΕ03, Γρίβα, Κ.-ΠΕ04, Δημακοπούλου, Α./ΠΕ02, Καραβά, Ζ./ΠΕ70, Κελεφιώτη, Δ./ΠΕ04, Λιακοπούλου, Ε./ΠΕ86, Ξαρχάκου Ν./ΠΕ03, Σόλαρη, Ι./ΠΕ02, Τζωρτζάκη, Ι./ΠΕ81και Χρονοπούλου Α./ΠΕ70), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.00-21.00 διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμογή αντιλογίας /επιχειρηματολογίας (debate) στις θετικές επιστήμες» στο πλαίσιο διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 Odyssey: Οxford Debates for Youths in Science Education”.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί Θετικών Επιστημών & εκπαιδευτικοί Τεχνολογικών Ειδικοτήτων Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων & ΕΠΑ.Λ. καθώς και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων. Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το υλικό του προγράμματος σχετικά με την «Εξερεύνηση του Διαστήματος». Οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν και εξοικειώθηκαν βιωματικά με τις βασικές αρχές δόμησης επιχειρηματολογικού λόγου και διεξαγωγής debate (επιστημονικής αντιλογίας) αναφορικά με την εξερεύνηση του διαστήματος. Η διαδικασία ανέδειξε την παιδαγωγική αξία της τεχνικής της αντιλογίας (debate) για την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος και των γνώσεων σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα S.T.E.M. αλλά και για την καλλιέργεια των επιχειρηματολογικών, επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τον δημόσιο λόγο.
Eισηγήτρια τoυ σεμιναρίου ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου.