Τετάρτη 10.6.2020. Προκριματικοί on-line αγώνες Odyssey: Οxford debates for Youths in Science Education

Το ταξίδι των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών των Γυμνασίων και Λυκείων που ασχολήθηκαν με την πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Erasmus+ KA2 «Odyssey: Οxford debates for Youths in Science Education» ολοκληρώθηκε την Tετάρτη 10 Ιουνίου 2020  με τη διεξαγωγή των on-line προκριματικών γύρων αγώνων αντιλογίας Odyssey.

Οι  on-line αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την αμέριστη συνεργασία  όλων των συμμετεχόντων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, Παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν διαφορετικός και παρά τις όποιες αντικειμενικές τεχνικές δυσκολίες συνεπάγεται ένα τέτοιο εγχείρημα, όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και πετύχαμε, χάρη στον ενθουσιασμό  μαθητών και  εκπαιδευτικών αλλά και τη θετική διάθεση όλων!

Τα θέματα αναφορικά με τα οποία οι μαθητές αντάλλαξαν επιχειρήματα ήταν: 1) Η εφαρμογές της βιοτεχνολογίας είναι εχθρικές για την υγεία και το περιβάλλον και 2) Το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από την εξερεύνηση του διαστήματος.

Τα αποτελέσματα  των αγώνων ανέδειξαν την αξία της συνεργασίας, αφού η μικτή ομάδα των μαθητών από 3 συνεργαζόμενα Λύκεια (6ο ΓΕΛ Καλλιθέας, Πολύτροπη Αρμονία και ΓΕΛ Φιλοθέης) κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση.

Στους τελικούς αγώνες, oι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2020), (ελπίζουμε δια ζώσης) προκρίνονται (με σειρά κατάταξης) τα ακόλουθα σχολεία:

  1. Άγιος Παύλος – Saint Paul – Δελασάλ
  2. 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας

Θερμά συγχαρητήρια, ωστόσο, αξίζουν σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία και τους μαθητές τους αλλά και στο καθένα ξεχωριστά για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους σε αγώνες αντιλογίας, που προϋποθέτουν επιστημονικές γνώσεις και κριτικές δεξιότητες. Ευχαριστούμε, λοιπόν, όλα τα παρακάτω σχολεία για την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν και στήριξαν το πρόγραμμα Odyssey:

;Άγιος Παύλος-Saint Paul-Δελασάλ, 13o Γυμνάσιο Αθηνών, 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, 52ο ΓΕΛ Αθήνας, 53ο ΓΕλ Αθήνας, Ιόνιος Σχολή, 2ο ΓΕΛ Καλλιθέας, 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας, 4ο ΓΕΛ Λαμίας, Πολύτροπη Αρμονία και ΓΕΛ Φιλοθέης.

Ευχόμαστε η συμμετοχή στο πρόγραμμα να άνοιξε νέους ορίζοντες μάθησης στις/στους μαθήτριες/μαθητές και το ταξίδι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο ενδιαφέρον!