07.05.2023. Διοργάνωση 5oυ Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

To 5o Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Λόγος για μαγευτικές ιστορίες: Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια» πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στον πάντα φιλόξενο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη συμμετοχή 257 μαθητών και μαθητριών από 35 σχολεία από όλη την Αττική. Μια γιορτή του λόγου, ένας μαραθώνιος λόγου, μια πνοή πολιτισμού σε έναν χώρο πολιτισμού, που μας έφερε κοντά και έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν δημόσια, να μεταδώσουν νοήματα μέσα από τη μεγαλόφωνη ανάγνωση παραμυθιών, να μιλήσουν αυθόρμητα και να αφηγηθούν δικές τους ιστορίες, να επιχειρηματολογήσουν ως ήρωες παραμυθιών και να ανταλλάξουν επιχειρήματα σε δίκες παραμυθιών!
Το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών ευχαριστεί θερμά τις Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Χρύσα Κουράκη), Α΄Αθήνας (Πόπη Κύρδη), Γ΄Αθήνας (Μαρία Μαγαλιού) και Πειραιά (Βασιλική Αρβανιταντώνη) για την υποστήριξη και τη συνεργασία που οδήγησε στην επιτυχή διοργάνωση και του φετινού φεστιβάλ. Θερμό το ευχαριστώ και στις πρώην υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων Β΄και Δ΄Αθήνας (Λώρα Πετροπούλου και Ελένη Κατσούφη), οι οποίες συνεισέφεραν εθελοντικά και στη σημερινή διοργάνωση.
Επίσης, το 5ο Φεστιβάλ Ρητορικής τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Βασιλική Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και ο κ. Ιωάννης Μαριόλης, Αντιδήμαρχος ΚΕΠ και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλίμου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την τιμή και χαρά να βρίσκονται κοντά μας.
Μεγάλο το ευχαριστώ και στον Δημήτρη Μάλλη, δάσκαλο, αφηγητή, μέλος του ΙΡΕΣΕ, ο οποίος πρόσθεσε με τις ζωντανές αφηγήσεις του μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και ανέδειξε τη δύναμη του λόγου και την πειστική δύναμη των παραμυθιών!
Μα πάνω από όλα ευχαριστούμε τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που έδωσαν και φέτος υπόσταση στη διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Ρητορικής με την παρουσία, τον ενθουσιασμό, τον λόγο, τη δουλειά τους. Μαθητές και μαθήτριες που αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες σήμερα, είναι οι πολίτες που θα επηρεάσουν την κοινωνία με τις αποφάσεις και τον λόγο τους στο κοντινό μέλλον… Να είμαστε όλοι και όλες καλά! Και του χρόνου!!!