28.02.2023. 7οι Περιφερειακοί Ρητορικοί Αγώνες Πελοποννήσου. Διαδικτυακό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα: Ανάλυση του θέματος ενός αγώνα αντιλογίας (debate)

Η Οργανωτική Επιτροπή των 7ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Αναλύοντας το θέμα ενός αγώνα αντιλογίας (debate) την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:00-20:00.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση αναφορικά με στρατηγικές και διαδικασίες, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιήσουν γνωστικά τους συμμετέχοντες σε ένα debate κατά τη διαδικασία της ανάλυσης του θέματος, ενώ δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε και στον ρόλο των αξιών, ως κριτηρίων καθοδήγησης της επιλογής των επιχειρημάτων σε κάθε αγώνα αντιλογίας.
Διοργάνωση: Ελένη Βολονάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας ΠανεπιστημίουΠελοποννήσου
Ιωάννης Σόλαρης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Μεσσηνίας
Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ, ΣΕΕΠΕ70 στο 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.)