9.05.2022. Προπαρασκευαστικό σεμινάριο φοιτητών Νομικής (Elsa Thessaloniki) για τον 1ο Διαγωνισμό Νομικής Επιχειρηματολογίας

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό προπαρασκευαστικό σεμινάριο αναφορικά με τον 1ο ακαδημαϊκό Διαγωνισμό Νομικής Επιχειρηματολογίας (Legal Debate), o οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών ή ELSA Thessaloniki (European Law Students’ Association). Η ELSA Thessaloniki αποτελεί τοπικό παράρτημα της ELSA GREECE και απευθύνεται στους/στις φοιτητές/-τριες της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στους/στις νέους/νέες Νομικούς της πόλης. Ο 1ος Διαγωνισμός Νομικής Επιχειρηματολογίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.). Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου, πρόεδρος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, η οποία αποτελεί ιδανική ευκαιρία για έναν/μία φοιτητή/-τρια να έρθει σε πρακτική επαφή με το αντικείμενο Σπουδών του/της, καθώς στοχεύει στην απόκτηση, εξέλιξη και αξιολόγηση γνώσεων και εμπειριών, απαραίτητων στο πλαίσιο της άσκησης του νομικού επαγγέλματος μέσω της πρακτικής των αγώνων αντιλογίας (debates).