12.01.2022. Πρόσκληση σε διαδικτυακό θεατρικό εργαστήριο του ΙΡΕΣΕ με θέμα «Απρόσμενες Συναντήσεις»

Ο κύκλος διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) θα συνεχιστεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στις 18.00-20.00 με το θεατρικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Απρόσμενες Συναντήσεις». Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κ. Εύη Μάμαλη, Εκπαιδευτικός, Υποψ. Δρ Παιδαγωγικής του Θεάτρου, Μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας ZOOM. Το link της συνάντησης θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους το βράδυ της Τρίτης 18 Ιανουαρίου μέσω e-mail.
Mπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στο ακόλουθο link της google form:
Περιγραφή σεμιναρίου
Ποιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το θέατρο στην καλλιέργεια της σκέψης και του λόγου; Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, αρχικά, η ομάδα θα συμμετάσχει σε μία σειρά από δημιουργικά παιχνίδια με σκοπό να «ζεσταθεί», να αλληλεπιδράσει και να ενεργοποιήσει τη φαντασία της. Στη συνέχεια, κάθε μέλος της ομάδας θα εισαγάγει ένα αντικείμενο στη διαδικασία. Με αφορμή αυτά τα αντικείμενα η ομάδα θα εμπλακεί σε δραστηριότητες με τη βοήθεια θεατρικών τεχνικών. Με θεατρικό τρόπο, τα Αντικείμενα μεταμορφώνονται σε Υποκείμενα, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται. Σκοπός είναι η «συνάντηση» των Αντικειμένων – Υποκειμένων σε ένα φανταστικό χώρο μέσα στον οποίο θα εκφραστούν σκέψεις, συναισθήματα, στάσεις ζωής. Βασισμένη στο υλικό που θα προκύψει, η ομάδα, τελικά, θα δημιουργήσει ένα ερώτημα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί γόνιμο πεδίο Λόγου – Αντίλογου, ένα άτυπο debate. Αξιοποιώντας το ζωντανό και αυθόρμητο στοιχείο του θεάτρου, τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη, καθώς επίσης και τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν από την ελεύθερη έκφραση στην πιο δομημένη μορφή του
διαλόγου, πάνω σε ένα θέμα προσαρμοσμένο στους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά τους.
Προαπαιτούμενα: κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να έχει δίπλα του ένα απλό, καθημερινό
αντικείμενο. (Το αντικείμενο αυτό θα αξιοποιηθεί θεατρικά)