4.1.2022. Πρόσκληση σε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο του ΙΡΕΣΕ με τίτλο: «Σχολείο-Οικογένεια: Ο ρόλος του σύγχρονου σχολείου στην ανάπτυξη της σχολικής κοινότητας μέσω της ποιοτικής επικοινωνίας»

Mαζί με τις ευχές μας για τη νέα χρονιά ενημερώνουμε ότι το ΙΡΕΣΕ συνεχίζει και το 2022 τον κύκλο επιμορφωτικών διαδικτυακών συναντήσεων. Σας προσκαλούμε με χαρά σε αυτές με στόχο να συναντηθούμε και να μοιραστούμε την αγάπη μας για την τέχνη του λόγου, τη ρητορική, την επιχειρηματολογία, την επικοινωνία, την αφήγηση, το θέατρο, τον δημόσιο λόγο…
Ο κύκλος των διαδικτυακών επιμορφωτικών συναντήσεων θα συνεχιστεί με το διαδικτυακό σεμινάριο «Σχολείο-Οικογένεια: Ο ρόλος του σύγχρονου σχολείου στην ανάπτυξη της σχολικής κοινότητας μέσω της ποιοτικής επικοινωνίας». Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Άννα Κορακή, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, M.Α. Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής & M.Ed. Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, Mέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.
Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 18.00-20.00.
Περιγραφή σεμιναρίου
Πώς οικοδομείται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σχολείου και γονέων; Ποιος ο ρόλος της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας; Τι είδους επικοινωνία; Ποιος καθορίζει τα όρια της επικοινωνίας για μια αποτελεσματική συνεργασία και με ποιο τρόπο; Ποια είναι τα πιθανά εμπόδια στην επικοινωνία Σχολείου και Οικογένειας και πώς υπερβαίνονται;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στο εργαστηριακού τύπου σεμινάριό μας. Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει μέσω της μελέτης περιπτώσεων και της συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων/ουσών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, διαδικτυακά, στην πλατφόρμα ZOOM την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2021 και ώρες 18.00-20.00.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ακόλουθη google form:
Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα λάβουν το link της συνάντησης το βράδυ της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022.
Σας περιμένουμε με χαρά!