10.12.2020. Προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής με τίτλο: «Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου»

10 Δεκεμβρίου 2020. Τιμήσαμε την ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολλοί εκπαιδευτικοί μαζί στο πλαίσιο του προπαρασκευαστικού σεμιναρίου για το επερχόμενο 3ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με τίτλο «Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ… Δίνω φωνή στα δικαιώματά μου». Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο προβληματίστηκαν, σκέφτηκαν και μίλησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ατομική και κοινωνική ζωή. Διάβασαν μεγαλόφωνα και νοηματικά, παρήγαγαν αυθόρμητο λόγο μέσα από δημιουργικές τεχνικές και υποστήριξαν με επιχειρήματα ποια δικαιώματα θεωρούν αναγκαία ως άποικοι ενός νέου πλανήτη.
Με αφορμή έργα τέχνης, όπως του πίνακα του August Climt, The mother and the child, οι εκπαιδευτικοί, εκφράστηκαν δημιουργικά για το δικαίωμα της προστασίας. Να τι μας είπε η εκπαιδευτικός Μ.Ρ.
«Στην αγκαλιά της μαμάς μου νιώθω ασφάλεια.
Τίποτα δε θα μου λείψει.
Είμαι κοντά στα στήθη της.
Όταν πεινάσω, θα με ταΐσει πάλι.
Αν φοβηθώ με τα χέρια της στα μάτια μου θα κρύψει κάθε φόβο.
Θα μου πάρει μακριά κάθε αγωνία.
Θα μου ζωγραφίσει το χαμόγελο πάλι στα χείλη.
Με τα χείλη της στο μέτωπο θα με ποτίσει τρυφερότητα
Και γι’ άλλη μια φορά θα νιώσω …
Πώς είναι …
Ανιδιοτελώς …
Να σ’ αγαπούν.»
Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες πολιτιστικών θεμάτων των Διευθύνσεων Π.Ε. Αν. Αττικής, Β΄, Γ΄και Δ΄Αθήνας για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και την υποστήριξη της προσπάθειας όλοι οι μαθητές να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους και να αποκτήσουν φωνή, ώστε να προστατεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους!
Eισηγήτρια του διαδικτυακού βιωματικού σεμιναρίου ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.