25.2.2019. Β΄επιμορφωτικό σεμινάριο στη Γ΄Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας με τίτλο: «Η ρητορική παιδεία στη σχολική τάξη»

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δ.Σ. Αιγάλεω (17.00-18.00) το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών της Γ΄Διεύθυνσης Π.Ε.  Αθήνας με τίτλο:  «Η ρητορική παιδεία στη σχολική τάξη: η αξία της νοηματικής, μεγαλόφωνης ανάγνωσης και της παραγωγής αυθόρμητου λόγου».

To επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.: https://www.rhetoricinstitute.edu.gr/ ).

Εισηγήτρια: Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ. στη Διδακτική της Γλώσσας και Ρητορικής, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας. (Μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό σημείωμα της εισηγήτριας στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ).

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν τεχνικές καλλιέργειας του αυθόρμητου λόγου των μαθητών και επιχειρηματολογικές διαλογικές διαδράσεις που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ μαθητών του Δημοτικού σχολείου.