12-5-2018: 1οι Θουκυδίδειοι Ρητορικοί Αγώνες στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Θουκυδίδειοι Ρητορικοί Αγώνες του Δήμου Αλίμου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.). Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.
Κάτω από τη θεματική «ομπρέλα» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι μαθητές / τριες Λυκείων διαγωνίστηκαν στη νοηματική ανάγνωση, στον αυθόρμητο λόγο και στην αντιλογία (debate), ενώ μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλίμου εμπλούτισαν την εκδήλωση με επιδεικτικούς προτρεπτικούς λόγους και επιδείξεις νοηματικής ανάγνωσης.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλίμου, κ. Γιάννη Μαριόλη και τη συνεργάτιδά του, κ. Δώρα Δανοχρήστου για την άψογη συνεργασία. Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Αραμπατζή, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αλίμου για τη θερμή φιλοξενία.
Ένα μεγάλο μπράβο στις εκπαιδεύτριες των ρητορικών ομίλων, κκ. Κατερίνα Αραμπατζή, Αφροδίτη Γεωργοπούλου, Μαριάνθη Γράφα, Μάγδα Γρέντζιου, Ευαγγελία Καλούδη, Μαρία Μαχαίρα, Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία και τη στήριξη της προσπάθειας την κριτική επιτροπή των αγώνων, η οποία αποτελούνταν από τα ακόλουθα μέλη του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας: Φωτεινή Εγγλέζου, Ιωάννα Μενδρινού, Δρ Θεατρολογίας, Αναστασία Μενδρινού, ΜΑ Θεατρολογίας, Zωή Κοτσίρα, ΜΑ Ρητορικής, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, ΜΑ Ρητορικής, Νικολλέττα Ντιούδη, Φιλόλογο, Κατερίνα Κοτσίρα, Εκπαιδεύτρια Ρητορικής.