24-2-2018: Bιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ηθικά Διλήμματα και Επιχειρηματολογικές Αντιλογίες» στο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Λαυρίου

 

seminario_ithini_prosklisii

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), Φωτεινή Εγγλέζου, εκπροσώπησε το Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.  στο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» που διοργανώθηκε στις 23-24 Φεβρουαρίου 2018 από το ΚΠΕ Λαυρίου σε συνεργασία με τις  Διευθύνσεις  Π.Ε. Β΄ Αθήνας Α/βάθμια Αν. Αττικής, Β/βάθμια Αν. Αττικής, Α/βάθμια Α’ Αθήνας, Β/βάθμια Β’ Αθήνας, Α/βάθμια Γ’ Αθήνας, Β/βάθμια Γ’ Αθήνας, Β/βάθμια Δυτ. Αττικής και Β/βάθμια Κυκλάδων δια των υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  στο Ειδικό Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή Αττικής.

Στο πλαίσιο του βιωματικού εργαστηρίου «Ηθικά Διλήμματα και Επιχειρηματολογικές Αντιλογίες» οι συμμετέχοντες επεδίωξαν να αναπτύξουν την ηθική πυξίδα των επιλογών τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με ατομικά και κοινωνικά ζητήματα μέσα από παιγνιώδεις, βιωματικές δράσεις. Η λήψη ηθικών αποφάσεων συνδέθηκε με την καλλιέργεια της ηθικής κριτικής σκέψης και την παραγωγή διαφόρων τύπων ηθικών επιχειρημάτων, που αντιπροσωπεύουν διαφορετική φιλοσοφική θεώρηση για τη ζωή.