20.3.2024. Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τον Δ. Μάλλη, «Θα σου πω μια ιστορία…θα μιλήσουμε για μια αξία!

Tην Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, τo Ινστιτούτο Ρητορικών & Eπικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) πραγματοποίησε το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία, θα μιλήσουμε για μια αξία! Εισηγητης του σεμιναρίου ήταν ο Δημήτρης Μάλλης, Αφηγητής, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΙΡΕΣΕ.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου γοητευτήκαμε από τον κόσμο των παραμυθιών, έναν κόσμο με δράση και αξίες. Συναντηθήκαμε νοερά με ήρωες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δράκους, θεριά, μαγικά δάση και φθονερούς εχθρούς με μοναδικό όπλο τους αξίες ζωής όπως τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την υπομονή, τη γενναιοδωρία, τη συνεργασία με τους μαγικούς βοηθούς, την τόλμη, την αισιοδοξία.
Αναζητήσαμε και  εντοπίσαμε αξίες μέσα σε παραμύθια και μύθους και γνωρίσαμε τρόπους μετάδοσής τους με αφετηρία την αφήγηση και το παιχνίδι. Μοιραστήκαμε, αφηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε ιστορίες με αξίες. Συζητήσαμε τρόπους αξιοποίησης της αφήγησης στη σχολική τάξη. Γεμίσαμε τον σάκο μας ιστορίες που μιλούν για αξίες, αλλά και δράσεις και εκφραστικά μέσα για να τις μοιραστούμε με τους/τις μαθητές/ριές μας στην τάξη ή με αγαπημένα μας πρόσωπα.