7.11.2023. Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών για το 6ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: O Λόγος για τις αξίες ζωής και η αξία της ρητορικής τέχνης στη ζωή μας…» την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.
Το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Α΄Αθήνας, Δ΄Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, θα συνδιοργανώσουν το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης. Στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης η τέχνη του λόγου θα αναδείξει τη διαχρονική σχέση της ρητορικής τέχνης με τις αξίες ζωής.
Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων που θα συμμετέχουν με τους/τις μαθητές/τριές τους στο 6ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, σε συνέχεια αντίστοιχων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος προπαρασκευαστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: O Λόγος για τις αξίες ζωής και η αξία της ρητορικής τέχνης στη ζωή μας…» την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, κατά τις ώρες 17.15-20.15, στο 72o Δημοτικό Σχολείο Αθήνας-Ανδρέας Κάλβος (Ακταίου 2-4 και Επταχάλκου, Αθήνα), κοντά στη στάση μετρό Θησείο (Δείτε τον χάρτη εδώ) . Ώρα προσέλευσης: 17.00-17.15.

Εισηγήτρια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Εκπαιδευτικός (ΠΕ70), Δρ. της Διδακτικής της Γλώσσας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης στη Δ΄ΔΙ.Π.Ε. Αθήνας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.