16.02.2022. 5η διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση του «Κύκλου Ρητορικής/Αγώνων Αντιλογίας» των Περιφερειακών Αγώνων Ρητορικής Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 η πέμπτη (5η) από τις οχτώ διαδικτυακές συναντήσεις του «Επιμορφωτικού Κύκλου Ρητορικής/Αγώνων Αντιλογίας για εκπαιδευτικούς». Ο επιμορφωτικός κύκλος οργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της προετοιμασίας των 6ων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων) της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.). Το επιμορφωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ τακτικές συναντήσεις και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι/ες έχουν αναλάβει την προετοιμασία ομάδας ρητορικής μαθητών/τριών του σχολείου τους για το τρέχον σχολικό έτος από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.
Η ιδιαιτερότητα των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Περιφέρειας Πελοποννήσου έγκειται στο ότι συμπεριλαμβάνουν και αγωνίσματα με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Στόχος είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αξία των παραπάνω κειμένων και να ενθαρρυνθεί η εμβάθυνση στο περιεχόμενό τους και σε νοήματα που εμπνέουν τον σύγχρονο αναγνώστη. Τα θέματα θα αντληθούν από τα σχολικά εγχειρίδια Αρχαίων Ελληνικών από το Πρωτότυπο και από Μετάφραση καθώς και από τα εγχειρίδια της Νεοελληνικής Γλώσσας όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
Υπεύθυνη του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), Φωτεινή Εγγλέζου.