27.01.2022. Πρόσκληση σε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας

O κύκλος διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) θα συνεχιστεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 (ώρες 18.00-20.00) με το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας με τίτλο: Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι της φαντασίας.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Κώστας Πιπέρης, Συγγραφέας, Δάσκαλος Δημιουργικής Γραφής, Μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Στη λογοτεχνία η πραγματικότητα ερμηνεύεται διαφορετικά. Είναι εκείνο το σημείο που διασταυρώνεται με τη φαντασία του συγγραφέα και ουδείς γνωρίζει ποια έχει προτεραιότητα. Ο δημιουργός έχοντας παρέα ανυπότακτες λέξεις και ιδέες, αναζητά την αλήθεια του για να την ανακοινώσει στο κοινό τυ χρησιμοποιώντας κατάλληλες τεχνικές.
Στις διαδικτυακές συναντήσεις μας θα ανιχνεύσουμε τι σημαίνει «να βλέπεις με άλλον τρόπο όσα παρουσιάζονται στην καθημερινότητα», στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Θα διδαχτούμε τον τρόπο που ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα «υλικά» του.
Δεν υπάρχουν όρια στην απόκτηση των συγγραφικών εργαλείων και στη δημιουργικότητα. Σαν ένα μικρό εγχειρίδιο δημιουργικής γραφής, τα σεμινάρια αυτά θα προσφέρουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες την απόλαυση να καλλιεργήσουν το ταλέντο που κρύβουν μέσα τους, ξεκλειδώνοντας τις σκέψεις τους μέσα από σύντομες ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ακόλουθη google form
Όσοι και όσες συμμετέχουν θαλάβουν το link της συνάντησης μέσω e-mail το βράδυ της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου 2022.