6 &13 Δεκεμβρίου 2021. Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο αφήγησης του ΙΡΕΣΕ

«Πώς αφηγούμαι χριστουγεννιάτικες ιστορίες»
Από το λαϊκό παραμύθι και την παράδοση στην αφήγηση και τη Δημιουργική Γραφή
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου του ΙΡΕΣΕ με τίτλο «Το Ταξίδι της Φωνής», ο κύκλος των διαδικτυακών επιμορφωτικών συναντήσεων του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών θα συνεχιστεί με το σεμινάριο αφήγησης «Πώς αφηγούμαι χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Από το λαϊκό παραμύθι και την παράδοση στην αφήγηση και τη Δημιουργική Γραφή». Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις: α) τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και β) τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες 18.30-20.30). Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Μάλλης, Δάσκαλος, Αφηγητής, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Μ.Π.Σ. Δημιουργική Γραφή του Ε.Α.Π. και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.
Ένα εργαστήρι αφήγησης που στοχεύει να μας δώσει ιδέες, υλικό και τρόπους για τις χριστουγεννιάτικές μας αφηγήσεις στην τάξη και όχι μόνο.
Στο εργαστήρι θα μάθουμε να αναζητούμε ιστορίες σχετικές με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα από τη λαϊκή παράδοση. Θα επιχειρήσουμε να μετασχηματίσουμε λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις σε ιστορίες με «χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.» Θα πειραματιστούμε με την εικονοποιία και τον εγκιβωτισμό. Θα δουλέψουμε απλές τεχνικές έκφρασης στη φωνή και στο σώμα και θα εντάξουμε στην αφήγησή μας ήχους και μουσικές. Θα προτείνουμε ιδέες για να επιτύχουμε διαδραστικότητα στην αφήγησή μας. Τέλος, αξιοποιώντας τις λειτουργίες του Propp, θα κατασκευάσουμε τη δική μας ιστορία που θα αφηγηθούμε στην ομάδα.
Διάρκεια: 2 δίωρες συναντήσεις με ανάθεση δημιουργικής εργασίας στην πρώτη συνάντηση που θα παρουσιαστεί στη δεύτερη.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αφηγητές και όσους αγαπούν τα παραμύθια, την αφήγηση και τα Χριστούγεννα.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μπορείτε να συμπληρώσετε την ακόλουθη Google form και στη συνέχεια θα σας αποσταλεί το link της πλατφόρμας ZOOM για τη συμμετοχή σας στο επιμορφωτικό σεμινάριο την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 το βράδυ. https://docs.google.com/…/1ISUREWp6eKU4zonBt7t2IJZ…/edit