19.12.2020. Προετοιμάζοντας έναν αγώνα αντιλογίας: αρχές, στρατηγικές, συμβουλές για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, η Οργανωτική Επιτροπή των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Συντονιστές /στριες Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας ξεκίνησαν την επιμορφωτική προετοιμασία για τους επερχόμενους ρητορικούς αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το διαδικτυακό σεμινάριο είχε τίτλο «Προετοιμάζοντας έναν αγώνα αντιλογίας: αρχές, στρατηγικές, συμβουλές για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς». Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναδείχθηκε ότι η σύγκρουση ιδεών στο πλαίσιο ενός αγώνα αντιλογίας μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα ενδαφέρουσα εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Δόθηκαν βασικές οδηγίες για την εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές οδηγίες για τη δόμηση και διάταξη των επιχειρημάτων. την επίγνωση του αντικτύπου τους στο ακροατήριο καθώς και τη χρήση των κατάλληλων αποδείξεων για την ενδυνάμωση των προτεινόμεων θέσεων. Το διαδικτυακό σεμινάριο επεδίωξε να δώσει απαντήσεις σε αντίστοιχα ζητήματα και να προετοιμάσει το έδαφος για τη διεξαγωγή επιτυχημένων και συναρπαστικών σχολικών αγώνων αντιλογίας.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στο διαδικτυακό σεμινάριο την «ψυχή των αγώνων», την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη. Θερμό το ευχαριστώ και στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αλεξάνδρα Δημακοπούλου και κ. Ιωάννη Σόλαρη, που συντέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση της επιμόρφωσης.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.