24.11.2020. Έγκριση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Κούκλες από σπίτι» και «Μεταμφιέσεις και όνειρα»

ΥΠΑΙΘ-ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Υ. ΔΙ. Π.Ε. & Δ.Ε. Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ_signed (1)

Με χαρά ανακοινώνουμε την έγκριση από το ΥΠΑΙΘ (υπ. αρ. πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/160785/Δ7/24-11-2020) για το σχολικό έτος 2020-2021
δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της αντιπροέδρου του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε, κ. Ιωάννας Μενδρινού, Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δ΄ Αθήνας. Η έγκριση αφορά  τα προγράμματα:

α) «Κούκλες από… σπίτι. Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας μέσα από… το παράθυρο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, καθώς και των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Δημοτικού (Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) και
β) «Μεταμφιέσεις και Όνειρα. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Υλικό για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας σε καταστάσεις κρίσεων. Για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9 – 16 ετών», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο (Γενικό και Επαγγελματικό), καθώς και στα ειδικά σχολεία όλης της χώρας.

Tα προγράμματα βρίσκονται υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας (Επιστημονικά Υπεύθυνη: Μελίνα Χαρατσίδου, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια). Σημαντικό η συμβολή της Pinelopi Kerasoviti, Εκπαιδευτικού ΠΕ60, η οποία επιμελήθηκε και δημιούργησε τα 3 βίντεο animation και το ψηφιακό υλικό του προγράμματος «Κούκλες από σπίτι».

Τα προγράμματα υποστηρίζονται από το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.)