14-5-2019: Επιμορφωτικό σεμινάριο και ρητορικές επιδείξεις μαθητών στο 2ο Δ.Σ. Ελληνικού

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, το οποίο έχει στόχο να αποτελέσει μια εμπειρία ελεύθερης έκφρασης, χαράς και ομαδικής δημιουργίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/5/2019, κατά τις ώρες 17.00-20.00, στο 2ο Δ.Σ. Ελληνικού, επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. της Ανατολικής Αττικής, Β΄, Γ΄και Δ΄Αθήνας , δια των υπευθύνων Πολιτιστικών θεμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) με τίτλο «Παιχνίδια ρητορικής τέχνης στο σχολείο. Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ…Η Τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του Λόγου».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δοθούν οι τελικές κατευθύνσεις για την οργάνωση του Φεστιβάλ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ρητορικές επιδείξεις στη νοηματική ανάγνωση, στον αυθόρμητο λόγο και στη «Συζήτηση της γυάλας» από μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, το οποίο θα διοργανωθεί το Σάββατο, 8-6-2019 στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εισηγήτρια του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Εκπαιδευτικός (ΠΕ70), Δρ. της Διδακτικής Γλώσσας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πειραιά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).