11.2.2019: Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Ν. Εύβοιας με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματολογικό λόγο»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 το δεύτερο βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών του Ν. Εύβοιας με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματολογικό λόγο». 

To σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.),  στον χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας (Νεοφύτου 29-Χαλκίδα). 

Στο σημερινό σεμινάριο αναπτύχθηκαν τεχνικές καλλιέργειας του αυθόρμητου λόγου και στην απόδοση ποικίλων τύπων ορισμών από τους μαθητές.

Εισηγήτρια ήταν η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ Διδακτικής της Γλώσσας και Ρητορικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Συντονίστρια του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.