Tην Κυριακή 21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το 6ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Μιλώντας για τις αξίες ζωής!». Η ημερήσια εκδήλωση συν-διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (ΙΡΕΣΕ) σε συνεργασία με τους/τις υπεύθυνους/νες Πολιτιστικών Θεμάτων των Α΄, Γ΄, Δ΄ ΔΙΠΕ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά. Στη διοργάνωση, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή, έδωσαν το παρών 45 σχολεία από όλη την Αττική και περίπου 320 μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων! Σε μια γιορτή λόγου, οι ιδέες και τα συναισθήματα που μοιραστήκαμε ήταν πολλά! Όλα θετικά, όλα αισιόδοξα!
Πολλά τα ευχαριστώ που θέλουμε να απευθύνουμε, προς πολλές κατευθύνσεις!
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική παραχώρηση των χώρων, όπου φιλοξενήθηκε και φέτος το φεστιβάλ ρητορικής!
Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δ. Αλίμου, κ. Γιάννη Μαριόλη και την κυρία Μαίρη Τρύφων, Αντιδήμαρχο Βρεφονηπιακών Σταθμών και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τον χαιρετισμό που απηύθυναν κατά την έναρξη του φεστιβάλ. Ευχαριστούμε για την πολύμηνη συνοδοιπορία και υποστήριξη τις/τους υπεύθυνες πολιτιστικών θεμάτων: Πόπη Κύρδη, Ελένη Νιάρχου, Νίκο Καμήλο, Μαίρη Μπιρμπίλη, Βάσω Αρβανιταντώνη. Ευχαριστούμε τα μέλη του ΙΡΕΣΕ, Νικολέττα Ντιούδη, Νατάσα Προδρομίδου, Εύη Μάμαλη, Θάλεια Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Αντιπάτη, Δημήτρη Μάλλη, Αναστασία Μηνδρινού, Βέρα Βορύλλα, Άννα Κορακή, Αθηνά Πραφτσιώτη για την εμψύχωση και τον συντονισμό των μαθητών/τριών. Μια όμορφη αφήγηση από τον Δημήτρη Μάλλη, έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο ξεκίνημα της τελευταίας ζώνης του φεστιβάλ. Μα πάνω απ΄όλα ευχαριστούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και, κυρίως, τους μαθητές και τις μαθήτριες που μοιράζονται με αγάπη και ενθουσιασμό την αισιόδοξη προσπάθεια για την ανάπτυξη της κρτικής σκέψης, του λόγου και της επικοινωνίας σε μια εποχή, όπου όλα τα παραπάνω έχουν νόημα, γιατί τα έχουμε ανάγκη ως κοινωνία!