23.01.2024. 4o Διεθνές Εργαστήριο Ρητορικής με θέμα: «Σύνορα και σταυροδρόμια» / 4th International Rhetoric Workshop «Borders & Crossroads»

θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το 4ο Διεθνές Εργαστήριο Ρητορικής (IRW 2024) θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο του Dubrovnik της Κροατίας (18-20 Ιουνίου 2024). Το θέμα της διοργάνωσης είναι «Σύνορα και Σταυροδρόμια» (Βorders and Crossroads).
Στη διοργάνωση προσκαλούνται φοιτητές/τριες Ph.D. από όλον τον κόσμο και νέοι επιστήμονες, για να μοιραστούν τις ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες τους για το πώς η ρητορική θεωρία, παιδαγωγική και κριτική επηρεάζει τη νοηματοδότηση του κόσμου και τον ανθρώπινο Λόγο.
Το φετινό θέμα της διοργάνωσης «Σύνορα και Σταυροδρόμια» αποσκοπεί στη μελέτη: α) φυσικών, πολιτισμικών και εννοιολογικών συνόρων που διαχωρίζουν εδάφη, δηλώνοντας χώρους και πεδία διάκρισης, αποκλεισμού, διαχωρισμού αλλά και σύνδεσης και β) των σημείων όπου συναντούνται και διασταυρώνονται ιδέες, πολιτισμοί, ευκαιρίες με στόχο μια νέα θέαση του κόσμου και υπέρβαση των προκαθορισμένων ορίων και διακρίσεων.
Σύνορα και σταυροδρόμια απαντούν στις διεθνείς, πολιτικές σπουδές, σε θέματα ταυτοτήτων, πολιτισμικών πλαισίων. Επίσης, τα σύνορα και σταυροδρόμια σχετίζονται με θέματα προσφύγων και μεταναστών, πολέμου, οικονομικών, φυλετικών και περιβαλλοντικών κρίσεων. Η διοργάνωση επιδιώκει να διερευνήσει πώς η ρητορική μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό νέων απαντήσεων σε υπάρχοντα προβλήματα, να αρθρώσει νέα κοινωνικο-πολιτικά αφηγήματα και να καλλιεργήσει την ανθρώπινη ελπίδα και το όραμα για επίλυση των διαφορών και την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθεκτικότητας, της αειφορίας κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.internationalrhetoric.com/2024
Την ανακοίνωση της διοργάνωσης μπορείτε να ‘κατεβάσετε’ εδώ: https://static1.squarespace.com/…/IRW24+CFP+_+Dubrovnik…
Yποβολή περιλήψεων (ως τις 18 Φεβρουαρίου 2024) γίνεται εδώ: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfxqoXdpYR0am…/viewform
Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή και να επωφεληθείτε: α) από τις διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών στο πεδίο της ρητορικής, β) από τη συμμετοχή σας σε εργαστήρια, όπου μπορείτε να μοιραστείτε ερευνητικές προτάσεις, άρθρα, διατριβές με άλλους ερευνητές και επιστήμονες και γ) να αναπτύξετε ευκαιρίες γνωριμίας με επιστήμονες από όλον τον κόσμο!