07.09.2022. Έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιχνίδια ρητορικής τέχνης στο σχολείο. Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ…» για το σχολικό έτος 2022-2023.

ΙΡΕΣΕ. ΕΞΕ – 88668 – 2022 – Έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-2023 (1)

Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη! Το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (ΙΡΕΣΕ) με χαρά ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ (αρ. πρωτ. Φ.5/85096/ΛΑ/88668/Δ1/18-07-2022) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρητορικής «Παιχνίδια ρητορικής τέχνης στο Δημοτικό Σχολείο. Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ».

Το πρόγραμμα βοηθά μαθητές και μαθήτριες να προσεγγίσουν την τέχνη του Λόγου, τη ρητορική τέχνη μέσα από ποικίλες βιωματικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, ενεργοποιώντας και καλλιεργώντας τη λογική και κριτική σκέψη, τη φαντασία, το χιούμορ, την πρωτοτυπία, τις επικοινωνιακές δεξιότητες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εξασκούν τις προφορικές, επικοινωνιακές τους δεξιότητες μέσα από τη νοηματική ανάγνωση, την εκφορά αυθόρμητου λόγου, τη συμμετοχή σε παιχνίδια επιχειρηματολογίας, την αφήγηση ιστοριών κ.ά..

Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΡΕΣΕ (https://www.rhetoricinstitute.edu.gr/)  και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους/τις ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και στο πλαίσιο της λειτουργίας των ομίλων ρητορικής που θα λειτουργήσουν φέτος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΙΡΕΣΕ στο irese.rhetoric@gmail.com

Καλή διασκέδαση με τα παιχνίδια ρητορικής!