29.05.2021. Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση Ρητορικής με μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ξεχωριστή η σημερινή επιμορφωτική συνάντηση! Περισσότεροι από 100 μαθητές/τριες της Π.Ε. της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Παιχνίδια ρητορικής τέχνης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821. Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ…» ενόψει της προετοιμασίας τους για τους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Π/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την επιμορφωτική συνάντηση διοργάνωσε το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (ΙΡΕΣΕ). Οι μαθητές/τριες ασκήθηκαν στη μεγαλόφωνη ανάγνωση κειμένων και στην παραγωγή αυθόρμητου και προτρεπτικού λόγου σε θέματα σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821. Την επιμόρφωση τίμησε με την παρουσία της η επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας, κ. Ελένη Βολονάκη, που είναι η ‘ψυχή’ της διοργάνωσης των Μαθητικών Αγώνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σημαντική η συμβολή της ΣΕΕΠΕ70 κ. Αθανασίας Χρονοπούλου για τον συντονισμό της επιμορφωτικής προσπάθειας καθώς και της κ. Σταυρούλας Γρουσουζάκου, μέλους του ΙΡΕΣΕ, που συνέβαλε στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του ΙΡΕΣΕ.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "日 Home Insert Design Transitions Animations You're harin SlideShow Review our reen View elp want do 12 Speaking: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ Θέματα ர Μαρία Φιλππίδου ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 5 Εμπρός, Ελλάδα! Ελευθερία είναι... Αν ήμουν ήρωας... Δεν φοβάμαι …. Ηαγάπη για την πατρίδα... Ελευθερία θάνατος AvT 1821 είχε φωνή... Έχω πίστη σε... Γενναίος είναι..."